Странице

Blog Archive

28. 6. 2010.

PostHeaderIcon Caterpillar Bageri (Kopači)

Caterpillar Inc. je takođe poznat kao jedan od najvećih proizvođača građevinskih mašina i opreme. CAT bageri su poznati po pouzdanosti, produktivnosti i sposobnosti za obavljanje poslova. Kompanija nudi mnoge opcije i rešenja tako da možete izabrati među malim, srednjim, velikim i bagerima za ultra-visoka rušenja.
 Top modeli Caterpillar bagera pripadaju D-seriji. Postoje hidraulični bageri i bageri sa točkovima, tako da možete odabrati koji Vam više odgovara. Bageri D-serije su efikasni i praktični i mogu se koristiti za različite poslove.
Ako Vam je potreban veliki bager, Caterpillar ima veliki izbor velikih bagera u ponudi. Po načinu rukovanja, ove mašine spadaju u najbezbednije i najmodernije u mašinskoj industriji, jer proizvođač koristi neke od današnjih top tehnologija.
Ako razmišljate o srednjim bagerima, trebalo bi da pogledate izbor Caterpillar hidrauličnih bagera u srednjoj kategoriji. Cenjeni su zbog savršenog balansa između pouzdanosti, niskih troškova korišćenja, visoke produktivnosti i razumne cene. Pošto je ova veličine veoma popularna, lako možete naći i nove i polovne Caterpillar mašine.
Sve u svemu, ako tražite bager ili kopaš na tržištu, trebalo bi da uzmete u obzir Caterpillar, jer su mašine najfinijeg kvaliteta i upotrebljavaju cutting edge tehnologiju. To su sjajne mašine, i brend “CAT” garantuje pouzdanost i izdržljivost. Bez obzira da li želite da kupite polovnu ili novu mašinu, trebalo bi da lako locirate željenu mašinu na www.mascus.rs.
Pretraga mašina na Internetu Vam omogućava da upoređujete cene i tehničke specifikacije mašina postoječih modela, što Vam može dosta pomoći u prikupljunju informacija.

Najpopularniji modeli Caterpillar bagera su:
Caterpillar 320 BL | Caterpillar 322CL | Caterpillar 330DL | Caterpillar M313C | Caterpillar 307B | Caterpillar 312B | Caterpillar 312bl | Caterpillar 312C | Caterpillar 317 BL | Caterpillar 318CL

Među Caterpillar mašinama možete naći :
cat bager | cat dozer | cat oprema

PostHeaderIcon JCB Mini Bageri (Mini Kopači)

JCB mini bageri definitivno spadaju među najbolje mini bagere na svetu. JCB mini bageri imaju dobar dizajn, komforni su, laki za upravljanje i pouzdani. Možete biti sigurni da je JCB bager pouzdan i da Vas neće izneveriti, bez obzira na vrstu posla za koju Vam je potreban. Interesantno je da, iako su mini bageri, unutrašnjost im je prilično prostorna i komforna. Sa ovakvim performansama, JCB mini bageri nude sve što se od jedne mašine očekuje.
Postoji mnogo modela JCB mini bagera. Najmanji od svih je JS145, koji je savršen za poslove koji ne zahtevaju veliku snagu. S druge strane, JS 460 je najveći i predstavlja najmoćniji u grupi JCB mini bagera. U svakom slučaju će JCB ispuniti sva Vaša očekivanje.
Ukoliko imate smanjeni budžet, možete izabrati neki od polovnih JCB mini bagera. Polovni JCB mini bageri su pouzdane i izdržljive mašine, tako da i ako izaberete polovnu mašinu, koristićete je godinama. Kupovina polovnih JCB mini bagera ne bi trebalo da bude teška. Internet je dobar izvor informacija jer omogućava upoređivanje cena, tehničkih osobina i pronalazak rezervnih delova, na jednostavan način, bez napuštanja kuće.

Sve u svemu, kada tražite nove ili polovne mini bagere, preporučujemo Vam da se odlučite za JCB opremu jer kompanija nudi mašine koje odgovaraju svim primenama i zahtevima.


Najpopularniji modeli JCB su:
jcb 4cx | jcb 1cx | jcb 2cx | jcb 8250 | jcb 520 | jcb 8015 | jcb 520 40 | jcb 520 50 | jcb js130 | jcb 926 | jcb 426 | jcb 530 70 | jcb 540 170 | jcb 3220 | jcb 527 55 | jcb jz70 | jcb 3185 | jcb 160 | JCB 8060 | JCB 8052

Među JCB mašinama možete naći i:
jcb utovarivače | JCB građevinsku opremu | jcb teleskopske držače |
14. 6. 2010.

PostHeaderIcon Kako izabrati pouzdan traktor?

Ford, Case IH, Massey Ferguson, John Deer, New Holland, Kubota, White, Allis-Chalmers, i lista se nastavlja. Zajedničko im je da svi misle da je njihov proizvod najpouzdaniji. A koji od njih je zapravo najpouzdaniji? Potrošači imaju svoje omiljene brendove, ali kad su u pitanju polovni traktori, bitno pitanje je koji od ovih brendova je najpouzdaniji, sa najjeftinijim održavanjem i delovima.

Kada je u pitanju kompaktni traktor ispod 40 hp, ništa ne može prevazići Kubotu. Početni troškovi možda nisu najmanji, ali na duge staze, može biti jeftinije imati Kubotu, nego bilo koji drugi traktor. Kubota nudi pouzdan, high tech traktor. Delovi za odrzavanje traktora se mogu lako pronaći. Kubota je godinama vodeći brend u kategoriji kompaktnih traktora i ima kvalitetnu i dobru ponudu, kako novih tako i polovnih traktora. Ipak, u kategoriji iznad 40 hp, Kubota se ne moze upoređivati sa brendovima kao što su Ford, Case, Massey Ferguson, John Deere i New Holland. Njihovi traktori su lakši i time nepouzdaniji od drugih brendova.

Veoma je teško odrediti ko je vodeći brend u industriji traktora. Svaki brend prolazi kroz faze uspona i padova. Massey Ferguson je imao najpouzdaniji inovativni traktor 1965.godine. Čak i danas, 100 serija je održalo kvalitet. Na osnovu zaključaka u Vodiču za najbolje kupovine poljoprivredne opreme iz 2008.godine, 165 serija je prodato po prosečnoj ceni od $1,750 do $4,800, 175 serija j eimalo cenu od $1,900 do $9,500, i 180 serija je imalo cenu od $1,600 do $7,000. John Deere je 1966. godine prevazišao svoje konkurente “izbacivši” 20 novih serija. Model Power Shift je počeo da se pravi u dve verzije – 3020 i 4020. U Evropi je John Deere  bio vodeći proizvođač traktora godinama i poznat je po održavanju vrhunskog kvaliteta. Fordovi modeli 4000 i 5000 su bili teški i ekonomični traktori. Međutim, noviji modeli Ford-a imaju veći kapacitet i nosivost. Prenos 8x2 je bio veomatežak i skoro ne uništiv, ali proemna brzina nije bila idealna. Noviji modeli Ford-a imaju prenos 8x8 što čini traktor mnogo lakšim za upotrebu. Oni nude veću nosivost i bolje performance.

Svaki prodavac će Vam dati dobar razlog zašto treba kupiti njihov traktor. Realno, svaki od njih ima dobre i loše argumente. Ono što je zajedničko svima je da će se nekada neminovno pokvariti, pogotovo ako nisu dobro održavani. Najbolje možete na osnovu svog iskustva odrediti traktor koji je najlakše popraviti, i za koji je najlakše pronaći delove. Bez obzira da li izaberete traktor u plavoj, crvenoj, narandžastoj boji, drugoj plavoj ili drugoj crvenoj – na kraju je ipak najbitnija funkcionalnost traktora. Koji traktor ćete izabrati, zavisi od toga za šta ćete koristiti traktor in a kakvom terenu.
Na www.mascus.rs možete pronaći najveći izbor polovnhi traktora za prodaju u Evropi. Najveći i najpoznatiji brendovi krstare ovim sajtom i možda će neki od njih doći i do Vas!
10. 6. 2010.

PostHeaderIcon Kupujete polovne prikolice na Internetu? 10 stavki o kojima treba razmisliti!


Smanjenje troškova poslovanja se smatra veoma razumnim potezom savremenog poslovnog čoveka. U današnje vreme, polovna poljoprivredna oprema je veoma zastupljena na Internetu, u tolikoj meri da kupovina polovne opreme na Internetu već predstavlja veliki biznis. Jedna od najvećih beneficija pri kupovini polovne opreme koja je često skupa, jeste upravo smanjenje troškova.  
 
Kupovina polovnih prikolica je odličan način da uštedite novac. Ako pretrazite Internet, sigurno mozete naći polovnu prikolicu koja odgovara Vašim zahtevima, na osnovu tehničkih osobina, mera bezbednosti i vrednosti. Dajemo Vam 10 saveta koji Vam mogu pomoći u potrazi za savršenom polovnom prikolicom.  


1. Izaberite tip prikolice koji će najbolje odgovoriti Vašim zahtevima. Da li Vam je potreban prostor za teret ili ćete povremeno prevoziti nekoliko stvari?

2. Pretrazite internet i pregledajte ponude najpoznatijih proizvođača prikolica 

3. Koja veličina i nosivost prikolice Vam treba? Da li ćete prikolicu koristiti za prevoz neke robe i koju tezinu robe ćete prevoziti? 
 
4. Da li prikolica treba da ima ciradu ili ne? U prikolicama bez cirade roba je izlozena i ukoliko prevozite neku osetljiviju robu, bolje je da izaberete prikolicu sa ciradom. Takođe, jako je bitna i bezbednost robe. Robu mozete pričvrstiti na prikolici in a taj način je osigurati od pada.  

5. Odredite koliko osovina treba da ima prikolica – jednu, dve, tri ili mozda četiri. Kakvu vrstu tereta planirate da prevozite u prikolici?

6. Zadnji trap. Da li Vam za prikolicu sa ciradom treba rampa na zadnjim vratima, dupla vrata ili samo jedna vrata? Kakvu robu ćete prevoziti i kako zelite da ulazite u prikolicu? Ako koristite rampu na zadnjim vratima da li ćete imati dovoljno mesta da postavite rampu? Da li vrata imaju dodatak za postavljanje rampe?

7. Kočnice. Električne ili hidraulične? Električni kočioni sistemi se mnogo češće koriste. Oni povezuju kočioni sistem na vozilu koje vuče prikolicu i kočioni sistem na prikolici.

Hidraulični kočioni system se sastoji od cilindra koji je obično integrisan u konstrukciju prikolice. Hidraulični kočioni sistemi su obično ksuplji od električnih, i trazeniji od električnih, jer funkcionišu nezavisno od vozila koje vuče prikolicu. 
 
8. Uradite domaći – Postavite mnogo pitanja. Pitajte za garanciju. Pitajte o istoriji prikolice: da li prodavac stoji iza proizvoda koji prodaje? Svaki dobar prodavac će sa zadovoljstvom odgovoriti na Vaša pitanja, a i sam će Vam postaviti pitanja o upotrebi prikolice, vrsti tereta koju ćete prevoziti itd.
 
9. Verujte svojim instinktima – Često kada osećate da nešto nije u redu, ispostavi se da ste u pravu, amozda je čak i gore nego što ste zamišljali. Problemi se samo uvećavaju kada dođete kući sa kupljenom prikolicom. Istovremeno, manji kvarovi na prikolici ne znače da treba da odustanete od kupovine. 
 
10. Izaberite najbolju prikolicu koju mozete da priuštite. 
9. 6. 2010.

PostHeaderIcon Zasto kupovati novu mašinu kad postoji veliki izbor polovnih mašina na trzištu?



Sve više poljoprivrednika odlučuje da investira u kupovinu poljoprivrednih mašina, što predstavlja ozbiljnu investiciju. Bilo koja mogućnost smanjenja troškova na mašinama je više nego dobrodošla.


Postoje tri razloga zbog kojih je smanjenje troškova toliko cenjeno.





Prvi razlog je sama ušteda u novcu, što raduje svakog kupca.
Drugi razlog je što ušteđeni novac mozete uloziti u kupovinu još nekog dela opreme i potencijalno poboljšati efikasnost mašine.
Treći je što je mašina visokog kvaliteta, efikasnija i efektivnija i ne samo da ćete uštedeti, dugoročno gledano, već ćete imati i više koristi.

Tradicionalno, polovne mašine se prodaju i kupuju na lokalnim aukcijama. Nove i polovne mašine se ponekad stavljaju u prodaju zbog toga što više nisu potrebne ili usled stečaja firme. Takođe, publikacije iz poljoprivrede i građevinarstva predstavljaju sredstvo za oglašavanje polovnih i novih mašina.


Poslednjih godina je nastalo neograničeno trzište polovnih mašina, zahvaljujući Internetu, uključujući i brojne sajtove vezane za industriju mašina, koji sadrze ogromne baze podataka o opremi sa detaljnim specifikacijama, slikama i sofisticiranim opcijama pretrage koje Vam mogu pomoći u potraznji specifične mašine koju trazite. Proizvodi poznatih proizvođača kao što su
Bobcat, Case IH, Caterpillar, Claas, Fiat-Hitachi, Fendt, Ford, Hitachi, Ingersoll Rand, JCB, John Deere, Komatsu, Leibherr, Link-Belt, Massey Ferguson, Steyr, Valtra i Volvo postali su dostupniji na ovaj način.

Ne samo da kupovina polovnih poljoprivrednih mašina nikada nije bila jednostavnija, već nikada nije bila jeftinija. Online konkurencija je oštra, a samim tim i razlika u ceni. Sve je tu: traktori, prskalice, kiperi i prikolice, kao i oprema za navodnjavan
je, pumpe, žetelice i kombajni i mogu se naći po jako povoljnim cenama.

Uobičajene prednosti online kupovine se mogu primeniti i na kupovinu mašina:

1.Cena: proizvodi su obično jeftiniji na Internetu, zbog konkurencije. Skladištenje, troškovi osoblja i opšti troškovi su znatno manji.

2. Udobnost: kupovina se mnogo lakše obavlja na Internetu. Mozete kupovati od kuće, u vreme koje Vam odgovara i to vrlo brzo.

3. Mogućnost izbora: Internet kupovina omogućava uvid u dugu listu dobavljača širom sveta. Takođe, online dobavljači mogu da znatno uvećaju svoje lagere, tako što mogu dodati lagere manjih dobavljača na svoj lager,a mogu i napraviti svoj portal za prodavce.

4. Brza isporuka: većina Internet sajtova moze da vrši isporuke jako brzo, u roku od nekoliko dana.

Naravno, postoje opravdani razlozi zbog kojih treba postupati mudro prilikom investiranja u polovne mašine. U najboljem slučaju ćete zeleti da lično vidite mašine, testirate opremu i pregledate sertifikate, papire za mašinu i garantni list. Mozda ćete povesti i stručno lice da pregleda mašine. Mozda ćete morati da platite malo više prilikom kupovine mašine, ali će Vam to uštedeti novac na duge staze.

Ukoliko je cena poljoprivredne mašine visoka – pretrazite malo bolje bogato Internet trzište polovnih mašina i sigurna sam da ćete naći bolju ponudu!
www.mascus.rs u svojoj ponudi ima preko 80.000 oglasa polovnih mašina, a taj broj se svakodnevno povećava, tako da se nadam da mozete naći mašinu koju trazite.

PostHeaderIcon Top saveti za kupovinu Vašeg prvog polovnog traktora na Internetu



Postoji veliki izbor poljoprivredne opreme na Internetu. Trzište obiluje ponudama i kupovinom polovne mašine mozete uštedeti dosta para. Ukratko, kupiti polovne mašine i poljoprivrednu opremu na Internetu moze biti dobar potez.

Podrazumeva se da sve što sija nije zlato, i da biste poštedeli sebe glavobolje, nervoze i gubitka novca u lošoj investiciji, uzmite u obzir da kada kupujete poljoprivrednu opremu na Internetu (u šta spada polovna mašinerija, polovna oprema, poljoprivredna oprema, poljoprivredne mašine, polovni traktori i polovne prikolice), postoji nekoliko činjenica na koje treba obratiti paznju i nekoliko dobrih saveta koje bi trebalo poslušati. 

Recimo da ste nakon iscrpnog istrazivanja na Internetu, pronašli ponudu koja Vam se čini odličnom. Pronašli ste odličnu poljoprivrednu mašinu na online aukciji ili preko istaknutog oglasa. Naravno, zelite da je kupite i mi Vam dajemo nekoliko dobrih saveta, kako biste najbolje uočili da li je vredno trošiti svoje vreme i što je vaznije – novac. Uzmimo kao primer kupovinu polovnog traktora.


1. Šta stoji u nazivu?

Postoje slični nazivi brendova za koje ste već čuli i oni za koje niste nikada čuli. Iako ne mora da znači da je oprema brenda za koji nikada niste čuli lošeg kvaliteta, oprema pristojnog i poznatog brenda Vas, ipak, ne moze razočarati. 


2. Više je manje.


Koliko radnih sati stoji na satu? Da li je potrebno uraditi veliki servis na traktoru ili je servis odrađen? Koliki je vek trajanja mašine, na osnovu radnih sati?

3. Jedan pazljivi prethodni vlasnik? 

Da li je traktor izrabljen do kraja u prethodnom zivotu? Da li se traktor blizi velikom servisu i velikim popravkama. Da li je stručno lice vršilo prethodne popravke ili je odrzavanje bilo loše?

Ukoliko nemate puno slobodnog vremena i mehaničar ste, dosta korišćen polovni traktor će Vas koštati više nego što ste za njega platili.

4. Igrajte po pravilima

Standardne vrednosti i vroj radnih sati su najbolji indikatori vrednosti novih mašina, a oba podatka mozete dobiti od porizvođača. Zahtevajte jasan dokaz godine proivodnje i vremena korišćenja.

Zapamtite da je cena “po knjigama” ipak samo to – cena “po knjigama”. Kada razmišljate o vrednosti specifične polovne poljoprivredne mašine, uzinte sve detalje u obzir.


5. Gde ima dima, ima i vatre.

Da li iz izduvnih cevi mašine izlazi dim? Ako je tako, postoji indikacija da je motor oštećen ili da curi ulje. Kupovina polovne poljoprivredne mašine se ne razlikuje od kupovine polovnog auta. Pregledajte motor i proverite da li se čuju udarci ili izlazi dim. Proverite da nosači i spojnice nisu oštećeni ili istrošeni.

Mozda ćete morati više da platite mašinu koja je dobro odrzavana i ima manje radnih sati, ali će Vam to uštedeti novac na duze staze.

O Mascusu

Mascus je najveći evropski web oglasnik za kupoprodaju polovnih poljoprivrednih mašina, uključujući, polovne traktore i polovne prikolice. Mascus olakšava i ubrzava process kupovine polovnih mašina, jer obuhvata sve ponude i informacije o polovnim mašinama u Evropi. Na jednom mestu mozete naći sve ponude i potraznju za polovnim mašinama. 

PostHeaderIcon 10 saveta za kupovinu poljoprivredne opreme

Na trzištu polovnih mašina i opreme postoji veliki izbor polovne opreme za prodaju. Na primer, ako zelite da kupite polovni menjač, mozete uštedeti čitavo bogatstvo, jer u današnje vreme mozete očekivati od lokalnih prodavaca ne samo da Vam pruze savet pre kupovine opreme, već i da obezbede odgovarajuću uslugu u postprodaji.  

Dajemo Vam nekoliko saveta koje bi trebalo imati na umu pri kupovini polovne opreme u poljoprivredi.

1. Igrajte po pravilima

Najbolji pokazatelj vrednosti nove opreme su standardne vrednosti i broj radnih sati, koje mozete dobiti od proizvođača opreme. Trazite jasne dokaze o godini proizvodnje i vremenu korišćenja.

2. Nesavršen svet

Mnogi prodavci priznaju činjenicu da većina vlasnika mašina ne brine dovoljno o dodatnoj opremi. Uobičajen slučaj je da prethodni vlasnici ne popravljaju neki deo mašine, ukoliko to nije apsolutno neophodno. Zato, treba očekivati bar najmanje popravke posle kupovine. 

3. Spustite cenu
 
  Zvuči očigledno, ali kada trazite opremu koja mora biti popravljena imajte na umu da prethodni vlasnik najverovatnije zeli da se “otarasi” dela jer je svestan da mnogo toga treba popraviti i da se više isplati kupiti novi deo. Dajte što nizu ponudu cene, da biste u pregovorima mogli da malo podignete cenu. 

  Nemojte biti sumnjičavi kada naiđete na opremu sa niskom cenom. Zapamtite da prodavci polovne opreme imaju manje troškove od proizvođača, što se obično vidi u ceni.


4. Nije zlato sve što sija

Ako je mašina prefarbana, nemojte automatski pretpostaviti da je prodavac zeleo da prikrije neki nedostatak. Obično prodavci farbaju mašinu zato što je stara boja izbledela od sunca.

Ukoliko je boja loša, verovatno je i mašina loša iznutra. Pogledajte ispod površine.

5. Brendovi i kvalitet

Postoje brendovi za koje ste čuli, ali i oni za koje niste. Kupite opremu pristojnog Brenda i najverovatnije ćete pogrešiti.

Mozda ćete morai da platite malo više da biste dobili čistu i dobro odrzavanu opremu, ali će Vam to uštedeti novac na duge staze.
 
  Osim ako nemate dosta slobodnog vremena i poznajete zanata mehaničara, oštećena polovna oprema će vas koštati mnogo više nego što ste za nju platili.  


6. Kada Vam se ukaze prilika, iskoristite je

Činjenica ja de mnogi ljudi ne znaju da se cenkaju. Ukoliko ste obaviti istrazivanje i znate kakvu opremu zelite i kolika je njena vrednost, onda mozete neočekivano naići na cenkanje.

Kao meru opreza, proverite papire opreme, pogotovo ako je prodavac neko ko se ne bavi prodajom polovne opreme i prodaje opremu za manji iznos nego što ona vredi.


7. Proverite sve

Kao kada kupujete auto, proverite da motor nije oštećen ili da ne dimi. Proverite da nosači, spojnice i veze nisu oštećene ili istrošene.

Cena po knjizi ( trenutnom standardu) je samo to – cena po knjizi. Kada određujete vrednost specifične opreme, pregledajte opremu detaljno.


8. Verujte svojim instinktima

Često kada osetite da nešto nije u redu, ispostavi se da ste u pravu i da je mozda čak i mnogo gore nego što mozete da zamislite. Zvona upozorenja mogu zazvoniti ako motor zvuči loše ili se ne pali pravilno. Problemi se samo pogoršavaju kada dođete kući. U isto vreme, opremu ne treba otpisati u potpunosti samo zato što ima sitne kvarove.


9. Ostanite kod kuće

Ako uzmete u obzir skrivene troškove, vreme putovanja, iznajmljivanje pomoći, iznajmljivanje auta i novac koji treba da date na to, bolje je da opremu kupite od lokalnog prodavca.


10. Pretrazujte online

Ima nekoliko visoko kvalitetnih i profilisanih sajtova koji se bave poljoprivrednom opremom i mašinerijom – pretrazujte po frazama “polovna poljoprivredna mašinerija” ili “polovne poljoprivredne mašine i oprema” i pronaći ćete veliki broj dobrih prodavaca koji nude veliki izbor opreme. Preporučujemo Vam da posetite www.mascus.rs – na kome mozete naši veliki izbor mašina i opreme u Srbiji, ali i Evropi.
8. 6. 2010.

Trgovina traktorima je od sada moguća preko Interneta i u Srbiji


Najveća garaza traktora na svetu je otvorena za biznis.

Na Internetu danas mozete kupiti bilo šta – uključujući i polovne traktore. Sve više gradjevinskih i kompanija poljoprivrednih mašina, se okreću Internetu kao izvoru mašina – od traktora i kosilica za travu, do kranova i kombajna. “Internet je najveća garaza mašina na svetu”, kaze Robert Tate, regionalni menadzer Mascusa u Velikoj Britaniji i Irskoj. Mascus je internet trzište za polovnu tešku mašineriju.

Kad god se pojavi nešto novo, potrebno je vreme da ljudi private novinu. Tradicionalisti još uvek zele da proveravaju ispravnost guma tako što će je šutnuti, ili da kritički pregledaju motor pre nego uloze u nešto kao što je traktor. Robert Tate smatra da su ovi strahovi neosnovani. “Internet je sagradjen na poverenju i transparentnosti. Što je prodavac iskreniji, veća je mogućnost da će kupac pozeleti da kupi robu koju on prodaje.

Tate veruje da se kupovina traktora na Internetu razlikuje od tradicionalne kupovine, ali da ona nosi sa sobom bezbroj prednosti. “Najčešća zabluda ljudi o online kupovini je da će kupovati nešto “na slepo”. To jednostavno nije tačno,”, kaze Tate. “Na primer, prodavci mogu postaviti do 6 slika mašine koju prodaju, kao I tehničke karakteristike i svoje komentare. Ako se potencijalnom kupcu ne svidja ono što vidi, postoji veliki izbor traktora na sajtu koje moze da izabere.” Veliki izbor je ključ uspeha online trzišta.

Na www.mascus.rs trenutno ima 2,163 polovnih traktora iz cele Evrope, od 40 do 200 konjskih snaga. Svi veliki brendovi su prisutni na sajtu, uključujući John Deere, New Holland, Case IH, Massey Ferguson i Ford. “ Samo nekoliko klika je potrebno da pronadjete ono što zelite”, kaze Tate.

Online trzište, kao što je www.mascus.rs , je takodje savršeno za svakog ko prodaje polovne traktore. “Ako uporedite oglas ili reklamu u štampanim medijima, postavljanje oglasa koji će videti hiljade potencijalnih kupaca u Evropi je brz, jednostavan i jeftin način oglašavanja”. Ovo se posebno odnosi na istočnu Evropu, gde EU zahteva da poljoprivredna oprema bude obnovljena. Transport je jeftin, tako da poslovanje sa drugim zemljama ima smisla”.

Mascus je osnovan u Finskoj, ali se velikom brzinom na nove zemlje čineći jedinstveno trzište polovnih mašina. Sajt trenutno funkcioniše na 27 jezika i isto toliko valuta. U Srbiji se mozete besplatno registrovati postavljati oglase na srpskom jeziku na www.mascus.rs.