Странице

Blog Archive

25. 7. 2010.

PostHeaderIcon Massey Ferguson Kombajni

MasseyFerguson lanac kombajna i opreme za kombajne datira od 1938, kada su se na tržištu pojavili njihovi prvi kombajni. Massey Ferguson kombajni imaju najbržu stopu istovara od 4.5 busela u sekundi, što je brže od bilo kog drugog poznatog kombajna. Zapravo, ovi kombajni istovaruju žitarice i do 60 puta brže nego njihov najbliži konkurent.


Vrhunski Massey Ferguson kombajni

Massey Ferguson linija kombajna trenutno ima u ponudi nekoliko odličnih modela. Serija 9005 nudi tri različita tipa kombajna. Svaki od ova tri tipa ima ugradjen motor od 6 cilindra i 4 brzine. 
Prva verzija  MF 9695 ima veliki motor od 300 konjskih brzina, i pripada klasi  VI kombajna To je takodje najveci i najprostraniji od svih trenutno dostupnih tipova kombajna sa 33% više prostora za kabinu nego ostali modeli. Ovaj model sadrži Sisu Diesel Citius 84 CTA motor, i ima zapreminu za gorivo od 160 galona. Moći će da primi 300 busela useva kada je van opterećenja.. Druga verzija, MF 9795, ima veliki motor od 350 konjskih brzina  i pripada klasi VII kombajna. Zapremina ovog modela je 350 busela, što ga čini velikim proizvodjačem unosnih žitarica i najvećim od svih u klasi VII kombajna koji su trenutno dostupni. Ovaj model takodje sadrži motor Sisu kao I MF 9695 model, a takodje ima zapreminu goriva od 160 galona. Treća verzija, MF 9895 ima motor od 450 konjskih brzina i pripada klasi VIII kombajna i poznat je po svojoj snazi i odličnoj sposobnosti. Ovaj izuzetni model ima CAT C13 Acert motor, i rezervoar  za gorivo zapremine 230 galona.  MF 9895 model ce takodje moći da primi 350 busela useva kada je van opterećenja. 

Na www.mascus.rs možete naći najveći izbor polovnih Massey Ferguson kombajna u Srbiji i regionu.
5. 7. 2010.

PostHeaderIcon Najpouzdaniji traktori koji se mogu kupiti na svetskom tržištu - John Deere


Kada je 1837. godine je u državi Rutland, u Vermontu počela sa radom mala firma pod imenom John Deere, vlasnici nisu ni sanjali da će firma u narednih 172 godine prerasti u kompnaiju koja se bavi proizvodnjom komercijalne, golf opreme i opreme u šumarstvu. Teško je poverovati da je kovač postao najpopularnija i najpoznatija osoba u svetu. Njegovo ime vezuje se za traktore, kosilice za travu, plugove i motike koje su veoma tražene i vrednovane u svetu. Kada je napravio prvi traktor, John Deere je želeo da pomogne farmerima u državi Ilionis. Danas poljoprivrednici širom sveta znaju značaj ovog genijalnog proizvoda.
Pošto je njegova porodica preuzela posao u kovačnici, John Deere je razvio ideju o plugu. Ispostavilo se da je čelični plug najosnovnija alatka svakog farmera na Zapadnoj obali Amerike. U to vreme, mnogi farmeri koji su bili obeshrabreni teškim i neuspešnim radom, razmišljali su o odlasku u Vermont ili neki drugi grad. Nakon konstruisanja pluga, John Deere je napravio zgradu proizvodnje, prvu takve vrste i time znatno uticao na ostanak farmera na zemlji.
Od tog trenutka, John Deere je počeo da stavlja svoje ime na svoje proizvode a krajnji cilj bio je da napravi najbolji proizvod veoma visokog kvaliteta. Uvek je govorio:” Neću staviti svoje ime na proizvod koji nema ono najbolje što postoji u meni”. Do danas, kompanija se može pohvaliti svojim kvalitetnim proizvodima. Ne čudi zašto su John Deere traktori i dalje najbolji traktori na svetskom tržištu. Kompanija stoji iza svakog proizvoda, kvaliteta i cene.

Kompanija John Deere proizvodi poljoprivrednu opremu (kosilice, žetelice, sejalice, priključke …) , komercijalnu i potrošačku opremu (traktori i dodaci za traktore), mašine za uređenje zemljišta i pejzaža i mašine i opremu u šumarstvu.

John Deere traktori nisu previše popularni na našem tržištu, što zbog cene, što zbog troškova uvoza i transporta. Međutim, otkad je Mascus počeo sa radom u Srbiji, naša zemlja postala je ravnopravni učesnik evropskog tržišta polovnih mašina. U sistemu Mascus možete naći preko 80.000 oglasa polovnih mašina,  traktora,  kombajna, sejalica, žetelica, dodataka za traktore i ostalih poljoprivrednih mašina iz cele Evrope ali i iz Srbije.
3. 7. 2010.

PostHeaderIcon 4 Najbolja modela polovnih kamiona

Kada birate polovni kamion, zapamtite da bez obzira o kom se modelu radi, uvek morate ići u inspekciju sa licem koje je stručno za vozila., jer ne može niko na prvi pogled da proceni da li je kamion dobar ili ne. U današnje vreme se ne možete osloniti na to da će Vam prodavci reći 100 % istinu o stanju vozila. Međutim,inženjer zna da uradi takvu procenu.
Evo 4 vrhunska modela po brendu i modelu.

 

Volvo Kamioni



Najbolji kamioni koje trenutno možete naći su Volvo kamioni. Od kako je cena Volvo kamionima porasla 2001. godine, sve više polovnih kamiona ovog brenda se prodaje. Jedini nedostatak pri kupovini ovih kamiona je što ne možete dobiti garanciju o kvalitetu u narednih 6 godina. Ipak, kompanija je poznata po svojim pouzdanim kamionima ukoliko ih prethodni vlasnik dobro održava.

 



Mercedes-Benz Kamioni


 
Ukoliko želite veliki, ali mislim VELIKI kamion – ovo je brend za Vas. Najbolje što možete dobiti od ovog brenda je veličina kamiona i kamioni za vojnu upotrebu. Preporučujemo Vam da počnete sa polovnim kamionom, koji ima veliku kabinu. Nema smisla voziti duge destinacije ukoliko kamion nije udoban. Kupovina polovnog Mercedes Benz kamiona Vam može uštedeti veliki novac, a polovan kamion može biti pouzdan koliko i novi.

 


Scania Kamioni



Po mišljenju mnogih Scania prednjači nad Mercedes kamionima , ukoliko imate malo više novca i želite malo više prostora. Ipak ne vole svi da voze kamion koji lići na autobus…o čemu Scania treba da razmisli malo bolje. Ali, ne brinite, nisus vi kamioni Scanie takvi!

 






Man Kamioni

 

Bez obzira što imaju tako jedinstveno ime, Man kamioni se po svom izgledu ne razlikuju od drugih kamiona. Međutim,za Man kamione je pouzdanost mnogo bitniija od nedostatka originalnosti. Ovo je odličan brend ukoliko tražite nešto što nije tako veliko I robusno kao neki drugi modeli.
2. 7. 2010.

PostHeaderIcon Tipovi kamiona

Iako je prvi kamion bio proizveden u Engleskoj 1885., kompanija Ford Motor je najpoznatija po masovnoj proizvodnji kamiona na početku 20 veka. Treće vozilo koje je Ford proizveo 1900. – će godine je bio pick up kamioni 1917.-te je proizveden novi model Model-T kamiona od 1 tone. 1925. je nastao prvi pick up traktor kao proizvod masovne proizvodnje. Imao je cargo kutiju, zadnja vrata na podizanje, zadnje vešanje prilagođeno velikom teretu. Pošto je osnovna funkcija kamiona da prevozi teret, traktor je ubrzo postao popularan kao efikasan i ekonomičan način transporta robe. Zahvaljujući svestranoj primeni kamion je postao veoma popularan i danas je osnovni način transporta robe.


Tipovi kamiona 

 Prvi kamioni nisu bili dovoljno dobri za prevoz velikih tereta. Kako je industrijska revolucija u poljoprivredi i manufakturi krenula da se razvija u dvadesetom veku, povećala se potreba za velikim kamionima koji mogu da prevoze veliki teret. Danas, kamioni generalno imaju 3 klasifikacije, kamioni za prevoz lakog, srednjog i teškog tereta.
Kamioni za prevoz lakog tereta su tipični kamioni, koji se najviše koriste i uglavnom je bruto masa vozila manja od 6t. Najveći broj ovih kamiona koristi benzin i način vožnje je najsličniji putničkim automobilima, u odnosu na ostale kamione. Prilikom prodaje polovnog kamiona, pick up kamioni drže cenu više nego putnički automobili zbog svoje višesruke primene.

Kamioni za prevoz sredjeg tereta su teški između 6 t i 10 t. Iako neki kamioni imaju benzinske motore, velika većina ovakvih kamiona koriste dizel gorivo, zbog manje potrošnje i dugotrajnosti motora. Ako tražite novi ili polovni kamion na prodaju u srednjoj kategoriji, uvek trba da date prednost dizel motorima. Kamioni srednje kategorije se obično koriste u lokalnoj dostavi, tako da treba tražiti kamione koji su se koristili za dostave na dužim destinacijama. Takvi kamioni su očuvaniji, jer gradska vožnja više štete nanosi kamionima.

Kamioni za prevoz teške robe, teški su preko 10 tona i obično imaju dizel motore zbog potrošnje goriva i velike izdržljivosti motora. Prilikom kupovine, tražite kamione koji imaju manje pređenu kilometražu. Trošak zamene motora može se računati i u hiljadama eura.
Sve u svemu, prilikom kupovine kamiona, birajte kamion sa dizel motorom zbog male potrošnje goriva, izdržljivosti motora i sposobnosti prevoza velikih tereta. Ako tražite polovni kamion, tražite onaj sa manje pređenih kilometara, i onaj koji je više korišćen na autoputu, nego u gradskoj sredini. Na taj način možete uštedeti hiljade eura.

Na www.mascus.rs možete naći najveći broj oglasa za kupovinu i prodaju polovnih kamiona u Evropi. Ako žželite da prodate polovni kamion, postavite besplatni oglas za prodaju polovnih kamiona i 1.000.000 potencijalnih kupaca širom Evrope će Vas kontaktirati!
1. 7. 2010.

PostHeaderIcon Saveti – Povezivanje i vuča kamionske prikolice

Vuča prikolice zahteva planiranje i mere opreza. Morate biti sigurni da je prikolica ispravna za vuču na putu. Jer, na putu morate brinuti ne samo o svojoj bezbednosti, već i o bezbednosti drugih.

Kada krenete u potragu za prikolicom, zapamtite nekoliko veoma bitnih detalja. Prvo, prikolica povećava težinu vozila, tako da treba da tražite prikolicu koja je predvidjena za tip Vašeg vozila.
Kada odredite veličinu prikolice, postoji još nekoliko stvari na koje morate da obratite pažnju.
Počnite od provere guma, ukoliko nisu nove. Proverite koliko su gume izlizane, koliki je pritisak u gumama, zatim zispravnost zaštitinih lanaca. Takođe treba proveriti ispravnost kočnica. (Nemaju sve prikolice kočnice. To zavisi od veličine i kapaciteta prikolice). Na kraju, prikolica mora da bude registrovana , a Vi morate imati dozvolu da biste mogli da je vozite na putu.

Kada izaberete prikolicu, obratite pažnju na neka pravila o bezbednosti Vašeg vozila. Ako Vam je potrebna kuka za vučni kabl, izaberite odgovarajuću veličinu, pošto postoje u različitim veličinama. Zaštitne lance treba ukrstiti u “x” kod pravilnog postavljanja lanaca. Zatim uključite struju i proverite da li radi. Pustite kočnice, uključite signalne lampice i svetla.

Ako je prikolica otvorenog tipa, pokrijte je ciradom ili pričvrstite trakama teret koji je u njoj, kako ne bi ispao na putu. Ukoliko teret nije pričvršćen dobro, može ispasti iz prikolice,ili čak izazvati da se prikolica otkači, što je jako opasno. Ne zaboravite da namestite retrovizore kako biste mogli da vidite iza Vas. Preporučujemo produžene retrovizore, koje možete lako naći na tržištu. Koristite ispravnu opremu i poštujte pravila o bezbednosti u saobraćaju. Kontrolišite maksimalnu brzinu vožnje, pogotovo što su kamioni sa prikolicom teški i potrebno im je više vremena da uspore. Ne znači das u i drugi bezbedni, ako ste Vi, zato obraćajte neprestano pažnju na svoju okolinu.
Na www.mascus.rs možete naći ponudu polovnih kamiona za prodaju iz cele Evrope. Isto tako možete postaviti besplatno oglas za prodaju kamiona, ukoliko želite da prodate kamion.