Странице

Blog Archive

9. 11. 2010.

PostHeaderIcon Caterpillar prodaje polovnu opremu preko Mascusa

VESTI
Press release – Oktobar 2010



Caterpillar je potpisao ugovor o saradnji sa Mascusom (www.mascus.rs), istaknutim web oglasnikom polovne opreme

Caterpillar vec godinama koristi internet kao veoma znacajan kanal u poslovanju, i razume znacaj ovog medija za buducnost. Pored glavnog portala  www.cat.com, Cat je bio jedan od prvih porizvodjaca u svetu koji su napravili web sajt polovne opreme (www.catused.com) kako bi pomogli svojim klijentima da lociraju i pronalaze kvalitetnu polovnu opremu od Cat dilera sirom sveta.


U cilju poboljsanja prodaje polovne opreme, CAT je zapoceo saradnju sa Mascusom  www.mascus.rs, vodecim online trzistem za polovnu opremu. Na Mascusu se mogu naci ponude svih prodavaca CAT polovne opreme, sto  povecava vidljivost brenda na internet.



 “Partnerstvo sa Mascusom podrzava prodajnu strategiju Cat polovnih masina. Oprema je znatno vidljivija na internetu, sto znaci da je vidljivija za korisnike koji tragaju za polovnim masinama na internetu”, kaze Marketing menadzer Robert Gregus.


Fascinantno je da ce Caterpillar korporacija objaviti i azurirati na Mascusu preko 40 000 oglasa polovne opreme, od 160 prodavaca Caterpillar-a. Direktna integracija izmedju CatUsed i Mascusa onemogucava dupli unos prodavaca. Mascus ce omoguciti da svi oglasi budu prevedeni na 35 jezika sirom sveta.

 “Sa velikom vidljivoscu Mascusa i medjunarodnim prisustvom, Caterpillar korporacija ce pomoci svojim prodavcima da prosire ciljne grupe i potencijalni broj kupaca, i samim tim povecaju prodaju polovnih masina” kaze Direktor prodaje na Mascusu Rickard Petersson.


O Mascusu: Trenutno Mascus (www.mascus.rs) ima preko  2.000.000 posetilaca mesecno.Proizvodi koji se mogu naci na Mascusu ukljucuju traktore, prikolice, viljuskare, kopace, polovne kamione i jos mnogo toga.Kompanija se brzo prosirila u Evropi, Severnoj Americi, Okeaniji i Juznoj Africi i ima lokalne predstavnike u 32 zemlje sirom sveta.


Caterpillar-u: Vise od 85 godina, Caterpillar korporacija raste i razvija se i pravi pozitivne i kvalitetne promene na svakom kontinentu. Prodajom u 2009. i godisnjim obrtom od  $32.396 billiona, Caterpillar je vodeci svetski proizvodjac opreme u gradjevinarstvu i rudarstvu, dizel i benzinskim motorima i industrijskim turbinama.  Kompanija takodje nudi i usluge kao sto su Caterpillar Finansiranje, Caterpillar usluge prepravke, Caterpillar Logistika. Vise informacija mozete naci na: www.cat.com




Kontakti:

Caterpillar kontakti:
Robert Gregus
Marketing & Sales Operations EAME
+41 228494484

Mascus RS kontakt:
Aleksandra Milic
Menadzer prodaje za Srbiju i Crnu Goru
info@mascus.rs
+38160 644 14 85



8. 11. 2010.

PostHeaderIcon Najbolji bageri na tržištu




U vreme poljuljane ekonomije, jako je bitno kako ćete raspolagati svojim novcem. Bageri su velike i skupe mašine, ali predstavljaju osnovnu opremu u građevinarstvu. Možda se pitate da li je bolje kupiti novu ili polovnu mašinu. Najpoznatiji model, Caterpillar, takođe poznat i kao Cat, poznat je kao najteži model za održavanje. Komatsu, Volvo i Hitachi spadaju u vrhunske mašine, pored Cat. Što se tiče JCB bageri, oni su u porastu. Ukoliko Vam je potrebno da iskopate rupu, završićete posao i mini bagerom. Potrebno je da budete obučeni za korišćenje bagera, jer znaju da teže i više od 11 t i možete da se povredite ukoliko ne znate dobro da rukujete mašinom. 

Motor u JCB mini bageru daje 11% efikasnosti od 1.1 litra goriva, uvek štedi gorivo, ne pravi otpadna ulja, ima veliki rezervoar koji se brzo puni i ima izgled turbine, koja motoru daje snagu i izdržljivost.  Najbolje je početi sa polovnim, jer motoru treba vremena da se razradi.   
 Full verzije Komatsu, Volvo i Hitachi spadaju u skuplje modele. Nove mašine koštaju i do 200.000 dolara. Polovni se mogu naći i dosta jeftinije. Npr., model star 3 godine košta 75% manje od novog modela.

Najzad dolazimo do kralja rupa. Cat. Najprepoznatljiviji bager na svetu. Izdržljiv i povoljan. Cena novog bagera je oko 100.000 dolara, a polovnog upola cene. Delovi se mogu lako naći, kao i stručni serviseri. Ako Vam je potrebna mašina za dugotrajan rad, nemojte zaboraviti na Cat.

Na sajtu www.mascus.rs mozete naci preko 130.000 oglasa polovnih masina, bagera, utovarivaca, kopaca, traktora, kamiona, prikolica...u Srbiji i Evropi.

Na Internetu  možete naći veliki izbor polovnih bagera. Prodavci imaju svoje sajtove 

PostHeaderIcon Bezbedna vožnja kamiona


 Svako snosi odgovornost za bezbednu vožnju ali pošto su kamioni veći, potrebna je veća opreznost tokom vožnje. 


Osnove bezbednosti kamiona

Vožnja pri velikim brzinama, korišćenje mobilnog telefona, nepoštovanje saobraćajnih znakova, približavanje drugim vozilima u toku vožnje – neki su od glavnih razloga saobraćajnih udesa. Zbog veličine i težine, kamioni zahtevaju veći prostor u vožnji, pa vožnja brzinom koja je dozvoljena u gradskoj vožnji i podjednako ubrzanje predstavlja osnovu bezbednosti u vožnji kamiona. Bilo da ste na autoputu ili na gradskim ulicama, vozite pažljivo i ne manevrišite zadnjim delom kamiona, zbog mogućnosti udesa u zadnjem delu.

Korišćenje alkohola, lekova ili drugih medikamenata nije preporučljivo i može umanjiti opreznost. Preporučuje se da ova sredstva ne koristite prilikom vožnje kamiona. Bezbednost nalaže da pojasevi budu vezani u toku vožnje. Na dugim destinacijama, pravite često kratke pause zbog odmora. Kamioni koji su teši od 10t zahtevaju posebne tehnike vožnje.  Čak I kompaktni pick up kamionet može težiti pola tone više od automobile. Bezbedna vožnja kamiona zahteva Vašu potpunu pažnju.
 
 
 Obratite pažnju na dizajn kamiona


Dizajn kamiona dosta utiče na određene vrste saobraćajnih udesa, posebno pick up kamioneti, zbog toga što vozilo ima viši centar gravitacije. Kod vožnje kamiona morate obratiti pažnju na nešto što se zove “tupi ugao”, a zbog čega kamionima treba više prostora svaki put kada pokušavaju da skrenu u levu ili u desnu stranu.  Ako se putničko vozilo približi kamionu tako da vozač kamiona ne može da vidi vozilo u retrovizoru udes je neminovan. 

Pazite na teret

Pored činjenice dam orate pažljivo voziti kamion, od izuzetne je važnosti da održite bezbednost samog kamiona. Potrudite se da kamion nikada ne bude preopterećen  teretom, kao i da teret  bude dobro obezbeđen. Povećajte opreznost u vožnji u seoskim sredinama , na nepoznatim putevima I autoputevima. Obratite pažnju na pritisak u gumama. Izbegavajte da previše okrećete volan ili da menjate često brzine u toku vožnje. Na kiši i lošem vremenu usporite bez obzira što ograničenje   to ne zahteva od Vas. Ako vučete i prikolicu, postarajte se da prikolica bude bezbedno pičvršćena za kamion. 

Prvo steknite iskustvo


Najbolji način da naučite da bezbedno vozite kamion, jeste da naučite da profesinalno vozite u auto školi.  Nakon toga, veliko iskustvo možete steći na autoputu, tako das u greške minimalne.


 

PostHeaderIcon Sta je novo na Mascusu?


Stalno radimo na poboljsanju Mascusa– i za korisnike i za oglasivace. Evo nekih najnovijih poboljsanja i novih opcija i funkcija koje mozete naci na Mascusu.

Interaktivna naslovna strana

Dodali smo Kupi, Prodaj i Lociraj tabove koji vode u Pregledaj i Prodaj opremu i Lociraj prodavce u industriji teskih masina.
Box za unos teksta za besplatnu pretragu - pokazuje predloge kada ukucate kljucne reci, brend, model ili Mascus ID broj.

Opcije pretrage
 Sada je pretraga preciznija i finija. Dodajte ili uklonite brendove, modele, radne sate, cene i godinu proizvodnje. Najnoviji oglasi i oglasi sa slikama takodje mogu biti izdvojeni.

Poboljsana kartica proizvoda
Kartica proizvoda sada ima vece slike, kao i vide informacija o proizvodima, i laksi nacin komunikacije sa kupcima.

Laksa registracija

Redizajnirali smo registracioni process i ucinili ga laskim i brzim.

Veca brzina Trazim oglasa

Poboljsali smo process Trazim oglasa i ucinili ga brzim i laksim .