Странице

Blog Archive

9. 6. 2010.

PostHeaderIcon Top saveti za kupovinu Vašeg prvog polovnog traktora na Internetu



Postoji veliki izbor poljoprivredne opreme na Internetu. Trzište obiluje ponudama i kupovinom polovne mašine mozete uštedeti dosta para. Ukratko, kupiti polovne mašine i poljoprivrednu opremu na Internetu moze biti dobar potez.

Podrazumeva se da sve što sija nije zlato, i da biste poštedeli sebe glavobolje, nervoze i gubitka novca u lošoj investiciji, uzmite u obzir da kada kupujete poljoprivrednu opremu na Internetu (u šta spada polovna mašinerija, polovna oprema, poljoprivredna oprema, poljoprivredne mašine, polovni traktori i polovne prikolice), postoji nekoliko činjenica na koje treba obratiti paznju i nekoliko dobrih saveta koje bi trebalo poslušati. 

Recimo da ste nakon iscrpnog istrazivanja na Internetu, pronašli ponudu koja Vam se čini odličnom. Pronašli ste odličnu poljoprivrednu mašinu na online aukciji ili preko istaknutog oglasa. Naravno, zelite da je kupite i mi Vam dajemo nekoliko dobrih saveta, kako biste najbolje uočili da li je vredno trošiti svoje vreme i što je vaznije – novac. Uzmimo kao primer kupovinu polovnog traktora.


1. Šta stoji u nazivu?

Postoje slični nazivi brendova za koje ste već čuli i oni za koje niste nikada čuli. Iako ne mora da znači da je oprema brenda za koji nikada niste čuli lošeg kvaliteta, oprema pristojnog i poznatog brenda Vas, ipak, ne moze razočarati. 


2. Više je manje.


Koliko radnih sati stoji na satu? Da li je potrebno uraditi veliki servis na traktoru ili je servis odrađen? Koliki je vek trajanja mašine, na osnovu radnih sati?

3. Jedan pazljivi prethodni vlasnik? 

Da li je traktor izrabljen do kraja u prethodnom zivotu? Da li se traktor blizi velikom servisu i velikim popravkama. Da li je stručno lice vršilo prethodne popravke ili je odrzavanje bilo loše?

Ukoliko nemate puno slobodnog vremena i mehaničar ste, dosta korišćen polovni traktor će Vas koštati više nego što ste za njega platili.

4. Igrajte po pravilima

Standardne vrednosti i vroj radnih sati su najbolji indikatori vrednosti novih mašina, a oba podatka mozete dobiti od porizvođača. Zahtevajte jasan dokaz godine proivodnje i vremena korišćenja.

Zapamtite da je cena “po knjigama” ipak samo to – cena “po knjigama”. Kada razmišljate o vrednosti specifične polovne poljoprivredne mašine, uzinte sve detalje u obzir.


5. Gde ima dima, ima i vatre.

Da li iz izduvnih cevi mašine izlazi dim? Ako je tako, postoji indikacija da je motor oštećen ili da curi ulje. Kupovina polovne poljoprivredne mašine se ne razlikuje od kupovine polovnog auta. Pregledajte motor i proverite da li se čuju udarci ili izlazi dim. Proverite da nosači i spojnice nisu oštećeni ili istrošeni.

Mozda ćete morati više da platite mašinu koja je dobro odrzavana i ima manje radnih sati, ali će Vam to uštedeti novac na duze staze.

O Mascusu

Mascus je najveći evropski web oglasnik za kupoprodaju polovnih poljoprivrednih mašina, uključujući, polovne traktore i polovne prikolice. Mascus olakšava i ubrzava process kupovine polovnih mašina, jer obuhvata sve ponude i informacije o polovnim mašinama u Evropi. Na jednom mestu mozete naći sve ponude i potraznju za polovnim mašinama. 

0 коментара: