Странице

Blog Archive

10. 6. 2010.

PostHeaderIcon Kupujete polovne prikolice na Internetu? 10 stavki o kojima treba razmisliti!


Smanjenje troškova poslovanja se smatra veoma razumnim potezom savremenog poslovnog čoveka. U današnje vreme, polovna poljoprivredna oprema je veoma zastupljena na Internetu, u tolikoj meri da kupovina polovne opreme na Internetu već predstavlja veliki biznis. Jedna od najvećih beneficija pri kupovini polovne opreme koja je često skupa, jeste upravo smanjenje troškova.  
 
Kupovina polovnih prikolica je odličan način da uštedite novac. Ako pretrazite Internet, sigurno mozete naći polovnu prikolicu koja odgovara Vašim zahtevima, na osnovu tehničkih osobina, mera bezbednosti i vrednosti. Dajemo Vam 10 saveta koji Vam mogu pomoći u potrazi za savršenom polovnom prikolicom.  


1. Izaberite tip prikolice koji će najbolje odgovoriti Vašim zahtevima. Da li Vam je potreban prostor za teret ili ćete povremeno prevoziti nekoliko stvari?

2. Pretrazite internet i pregledajte ponude najpoznatijih proizvođača prikolica 

3. Koja veličina i nosivost prikolice Vam treba? Da li ćete prikolicu koristiti za prevoz neke robe i koju tezinu robe ćete prevoziti? 
 
4. Da li prikolica treba da ima ciradu ili ne? U prikolicama bez cirade roba je izlozena i ukoliko prevozite neku osetljiviju robu, bolje je da izaberete prikolicu sa ciradom. Takođe, jako je bitna i bezbednost robe. Robu mozete pričvrstiti na prikolici in a taj način je osigurati od pada.  

5. Odredite koliko osovina treba da ima prikolica – jednu, dve, tri ili mozda četiri. Kakvu vrstu tereta planirate da prevozite u prikolici?

6. Zadnji trap. Da li Vam za prikolicu sa ciradom treba rampa na zadnjim vratima, dupla vrata ili samo jedna vrata? Kakvu robu ćete prevoziti i kako zelite da ulazite u prikolicu? Ako koristite rampu na zadnjim vratima da li ćete imati dovoljno mesta da postavite rampu? Da li vrata imaju dodatak za postavljanje rampe?

7. Kočnice. Električne ili hidraulične? Električni kočioni sistemi se mnogo češće koriste. Oni povezuju kočioni sistem na vozilu koje vuče prikolicu i kočioni sistem na prikolici.

Hidraulični kočioni system se sastoji od cilindra koji je obično integrisan u konstrukciju prikolice. Hidraulični kočioni sistemi su obično ksuplji od električnih, i trazeniji od električnih, jer funkcionišu nezavisno od vozila koje vuče prikolicu. 
 
8. Uradite domaći – Postavite mnogo pitanja. Pitajte za garanciju. Pitajte o istoriji prikolice: da li prodavac stoji iza proizvoda koji prodaje? Svaki dobar prodavac će sa zadovoljstvom odgovoriti na Vaša pitanja, a i sam će Vam postaviti pitanja o upotrebi prikolice, vrsti tereta koju ćete prevoziti itd.
 
9. Verujte svojim instinktima – Često kada osećate da nešto nije u redu, ispostavi se da ste u pravu, amozda je čak i gore nego što ste zamišljali. Problemi se samo uvećavaju kada dođete kući sa kupljenom prikolicom. Istovremeno, manji kvarovi na prikolici ne znače da treba da odustanete od kupovine. 
 
10. Izaberite najbolju prikolicu koju mozete da priuštite. 

0 коментара: