Странице

Blog Archive

9. 6. 2010.

PostHeaderIcon Zasto kupovati novu mašinu kad postoji veliki izbor polovnih mašina na trzištu?



Sve više poljoprivrednika odlučuje da investira u kupovinu poljoprivrednih mašina, što predstavlja ozbiljnu investiciju. Bilo koja mogućnost smanjenja troškova na mašinama je više nego dobrodošla.


Postoje tri razloga zbog kojih je smanjenje troškova toliko cenjeno.





Prvi razlog je sama ušteda u novcu, što raduje svakog kupca.
Drugi razlog je što ušteđeni novac mozete uloziti u kupovinu još nekog dela opreme i potencijalno poboljšati efikasnost mašine.
Treći je što je mašina visokog kvaliteta, efikasnija i efektivnija i ne samo da ćete uštedeti, dugoročno gledano, već ćete imati i više koristi.

Tradicionalno, polovne mašine se prodaju i kupuju na lokalnim aukcijama. Nove i polovne mašine se ponekad stavljaju u prodaju zbog toga što više nisu potrebne ili usled stečaja firme. Takođe, publikacije iz poljoprivrede i građevinarstva predstavljaju sredstvo za oglašavanje polovnih i novih mašina.


Poslednjih godina je nastalo neograničeno trzište polovnih mašina, zahvaljujući Internetu, uključujući i brojne sajtove vezane za industriju mašina, koji sadrze ogromne baze podataka o opremi sa detaljnim specifikacijama, slikama i sofisticiranim opcijama pretrage koje Vam mogu pomoći u potraznji specifične mašine koju trazite. Proizvodi poznatih proizvođača kao što su
Bobcat, Case IH, Caterpillar, Claas, Fiat-Hitachi, Fendt, Ford, Hitachi, Ingersoll Rand, JCB, John Deere, Komatsu, Leibherr, Link-Belt, Massey Ferguson, Steyr, Valtra i Volvo postali su dostupniji na ovaj način.

Ne samo da kupovina polovnih poljoprivrednih mašina nikada nije bila jednostavnija, već nikada nije bila jeftinija. Online konkurencija je oštra, a samim tim i razlika u ceni. Sve je tu: traktori, prskalice, kiperi i prikolice, kao i oprema za navodnjavan
je, pumpe, žetelice i kombajni i mogu se naći po jako povoljnim cenama.

Uobičajene prednosti online kupovine se mogu primeniti i na kupovinu mašina:

1.Cena: proizvodi su obično jeftiniji na Internetu, zbog konkurencije. Skladištenje, troškovi osoblja i opšti troškovi su znatno manji.

2. Udobnost: kupovina se mnogo lakše obavlja na Internetu. Mozete kupovati od kuće, u vreme koje Vam odgovara i to vrlo brzo.

3. Mogućnost izbora: Internet kupovina omogućava uvid u dugu listu dobavljača širom sveta. Takođe, online dobavljači mogu da znatno uvećaju svoje lagere, tako što mogu dodati lagere manjih dobavljača na svoj lager,a mogu i napraviti svoj portal za prodavce.

4. Brza isporuka: većina Internet sajtova moze da vrši isporuke jako brzo, u roku od nekoliko dana.

Naravno, postoje opravdani razlozi zbog kojih treba postupati mudro prilikom investiranja u polovne mašine. U najboljem slučaju ćete zeleti da lično vidite mašine, testirate opremu i pregledate sertifikate, papire za mašinu i garantni list. Mozda ćete povesti i stručno lice da pregleda mašine. Mozda ćete morati da platite malo više prilikom kupovine mašine, ali će Vam to uštedeti novac na duge staze.

Ukoliko je cena poljoprivredne mašine visoka – pretrazite malo bolje bogato Internet trzište polovnih mašina i sigurna sam da ćete naći bolju ponudu!
www.mascus.rs u svojoj ponudi ima preko 80.000 oglasa polovnih mašina, a taj broj se svakodnevno povećava, tako da se nadam da mozete naći mašinu koju trazite.

0 коментара: