Странице

Blog Archive

1. 7. 2010.

PostHeaderIcon Saveti – Povezivanje i vuča kamionske prikolice

Vuča prikolice zahteva planiranje i mere opreza. Morate biti sigurni da je prikolica ispravna za vuču na putu. Jer, na putu morate brinuti ne samo o svojoj bezbednosti, već i o bezbednosti drugih.

Kada krenete u potragu za prikolicom, zapamtite nekoliko veoma bitnih detalja. Prvo, prikolica povećava težinu vozila, tako da treba da tražite prikolicu koja je predvidjena za tip Vašeg vozila.
Kada odredite veličinu prikolice, postoji još nekoliko stvari na koje morate da obratite pažnju.
Počnite od provere guma, ukoliko nisu nove. Proverite koliko su gume izlizane, koliki je pritisak u gumama, zatim zispravnost zaštitinih lanaca. Takođe treba proveriti ispravnost kočnica. (Nemaju sve prikolice kočnice. To zavisi od veličine i kapaciteta prikolice). Na kraju, prikolica mora da bude registrovana , a Vi morate imati dozvolu da biste mogli da je vozite na putu.

Kada izaberete prikolicu, obratite pažnju na neka pravila o bezbednosti Vašeg vozila. Ako Vam je potrebna kuka za vučni kabl, izaberite odgovarajuću veličinu, pošto postoje u različitim veličinama. Zaštitne lance treba ukrstiti u “x” kod pravilnog postavljanja lanaca. Zatim uključite struju i proverite da li radi. Pustite kočnice, uključite signalne lampice i svetla.

Ako je prikolica otvorenog tipa, pokrijte je ciradom ili pričvrstite trakama teret koji je u njoj, kako ne bi ispao na putu. Ukoliko teret nije pričvršćen dobro, može ispasti iz prikolice,ili čak izazvati da se prikolica otkači, što je jako opasno. Ne zaboravite da namestite retrovizore kako biste mogli da vidite iza Vas. Preporučujemo produžene retrovizore, koje možete lako naći na tržištu. Koristite ispravnu opremu i poštujte pravila o bezbednosti u saobraćaju. Kontrolišite maksimalnu brzinu vožnje, pogotovo što su kamioni sa prikolicom teški i potrebno im je više vremena da uspore. Ne znači das u i drugi bezbedni, ako ste Vi, zato obraćajte neprestano pažnju na svoju okolinu.
Na www.mascus.rs možete naći ponudu polovnih kamiona za prodaju iz cele Evrope. Isto tako možete postaviti besplatno oglas za prodaju kamiona, ukoliko želite da prodate kamion.

0 коментара: