Странице

Blog Archive

2. 7. 2010.

PostHeaderIcon Tipovi kamiona

Iako je prvi kamion bio proizveden u Engleskoj 1885., kompanija Ford Motor je najpoznatija po masovnoj proizvodnji kamiona na početku 20 veka. Treće vozilo koje je Ford proizveo 1900. – će godine je bio pick up kamioni 1917.-te je proizveden novi model Model-T kamiona od 1 tone. 1925. je nastao prvi pick up traktor kao proizvod masovne proizvodnje. Imao je cargo kutiju, zadnja vrata na podizanje, zadnje vešanje prilagođeno velikom teretu. Pošto je osnovna funkcija kamiona da prevozi teret, traktor je ubrzo postao popularan kao efikasan i ekonomičan način transporta robe. Zahvaljujući svestranoj primeni kamion je postao veoma popularan i danas je osnovni način transporta robe.


Tipovi kamiona 

 Prvi kamioni nisu bili dovoljno dobri za prevoz velikih tereta. Kako je industrijska revolucija u poljoprivredi i manufakturi krenula da se razvija u dvadesetom veku, povećala se potreba za velikim kamionima koji mogu da prevoze veliki teret. Danas, kamioni generalno imaju 3 klasifikacije, kamioni za prevoz lakog, srednjog i teškog tereta.
Kamioni za prevoz lakog tereta su tipični kamioni, koji se najviše koriste i uglavnom je bruto masa vozila manja od 6t. Najveći broj ovih kamiona koristi benzin i način vožnje je najsličniji putničkim automobilima, u odnosu na ostale kamione. Prilikom prodaje polovnog kamiona, pick up kamioni drže cenu više nego putnički automobili zbog svoje višesruke primene.

Kamioni za prevoz sredjeg tereta su teški između 6 t i 10 t. Iako neki kamioni imaju benzinske motore, velika većina ovakvih kamiona koriste dizel gorivo, zbog manje potrošnje i dugotrajnosti motora. Ako tražite novi ili polovni kamion na prodaju u srednjoj kategoriji, uvek trba da date prednost dizel motorima. Kamioni srednje kategorije se obično koriste u lokalnoj dostavi, tako da treba tražiti kamione koji su se koristili za dostave na dužim destinacijama. Takvi kamioni su očuvaniji, jer gradska vožnja više štete nanosi kamionima.

Kamioni za prevoz teške robe, teški su preko 10 tona i obično imaju dizel motore zbog potrošnje goriva i velike izdržljivosti motora. Prilikom kupovine, tražite kamione koji imaju manje pređenu kilometražu. Trošak zamene motora može se računati i u hiljadama eura.
Sve u svemu, prilikom kupovine kamiona, birajte kamion sa dizel motorom zbog male potrošnje goriva, izdržljivosti motora i sposobnosti prevoza velikih tereta. Ako tražite polovni kamion, tražite onaj sa manje pređenih kilometara, i onaj koji je više korišćen na autoputu, nego u gradskoj sredini. Na taj način možete uštedeti hiljade eura.

Na www.mascus.rs možete naći najveći broj oglasa za kupovinu i prodaju polovnih kamiona u Evropi. Ako žželite da prodate polovni kamion, postavite besplatni oglas za prodaju polovnih kamiona i 1.000.000 potencijalnih kupaca širom Evrope će Vas kontaktirati!

0 коментара: